spiritualiteit

Wakker worden is het begin van het ontwikkelen van alle potenties die je hebt meegekregen tijdens je geboorte. Het zijn de eerste stappen in de realisatie van lichaam en geest dat je meer bent dan je lichaam. Verlichting is de illusie die men nastreeft. Je bent het al.

Aardmanneke·maandag 16 januari 2017

Al meer dan 20 jaar houd ik het internet goed in de gaten op het gebied van spirituele websites en de persoonlijke ontwikkelingen in de maatschappij om mij heen maar ook in het algemeen op de wereld. Wat vast staat is dat heel veel mensen bewuster zijn geworden, meer bezig houden met spirituele groei en ontwikkelingen. Envenzo zijn mensen nog steeds op zoek en blijven zoeken in die hoeken.
Dat wat er nu op internet aangeboden wordt is onvoorstelbaar veel en divers. Het “spiritueel ontwaken” waar pleiadiërs al over schreven nog voor het millennium inging is wel degelijk een feit. Maar, het wakker worden is één ding… En dan?
Boekenkennis, meditaties, visioenen, inzichten, dromen, uittredingen enzovoorts.
Ga je er iets mee doen, of laat je het erbij? Die keuze is vrij en aan jou.
Wat was je intentie om er mee aan de slag te gaan?

Een training of cursus helpt je op je weg, Maar dat houdt niet in dat je na die cursus of training klaar bent.
Ascentie verschijnselen?  Dat is het begin en onderdeel van het ontwaken. Nu volgt de rest.

Wakker worden is echt alleen wakker worden. Daarmee ben je nog niet opgestaan en draag je de kleren van kennis niet. Je kleed je aan en maakt het eigen zodat alles perfect zit. En dan ga je op pad. De rest is een nieuw en groter verhaal Dat je zelf gaat manifesteren. De kennis moet gaan bezinken. Eigen worden. Snappen is niet begrijpen En begrijpen is nog niet doorleeft hebben.

Dan moet je keuzes gaan maken. Keuzes die ook gevolgen geven die je zal moeten dragen als een volwassene. Dat is je recht maar ook je plicht als mens. Niet leuk, wel realiteit. Je bent namelijk verantwoordelijk voor de dingen die je doet. Voor jezelf en je omgeving.

Gek genoeg worden weinig boeken geschreven over de minder fraaie kanten van spirituele ontwikkelingen en evenzo de lange weg die het behelst. Alsof alles mooi en prettig moet zijn en in een kort tijdbestek klaar is. De praktijk is anders. De parktijk leert ons dat er veel drempels, hobbels en bergen zijn. En dat heeft allemaal te maken met onze eigen ontwikkelingen.  Het verlaten van plaatsen, kennissen en vrienden als deze niet meer op dezelfde frequentie zitten en ook niet je visie en levenswijze kunnen delen komt ook hierbij kijken.
Niet loslaten omdat je denkt dat het moet omdat het bij dit proces hoort zoals wel eens geschreven wordt (of nogal vaak gepredikt)
Maar loslaten omdat je merkt dat het je in totaliteit en werkelijk niet vooruit brengt in je proces.  Leuk is anders.
Want het brengt ook eenzaamheid met zich mee, hartenzeer, onbegrip en een vage nieuwe richting dat nog geheel ingevuld mag worden.
Praktisch, innerlijke belevingen en psychische uitdagingen.

Voorbij ontwaken

Verschillende mensen heb ik esproken die zogezegd “ontwaakt” zijn. En dan begint het pas. Ze voelen dat ze “iets moeten”.
Er borrelt vanalles van binnen. het gevoel dat ze its moeten doen. Er knaagt heel wat en soms barsten ze van de energie. Maar ze weten niet hoe of wat. Wat moeten ze doen, wanneer en hoe en waar en met wat….

Ik zeg dan elke keer: Het feit dat je je zo voelt is omdat je nu herinnert en weet dat je veel meer potentie hebt dan je voorheen ervaren hebt.
Het BewustZijn dringt door en wil aan de slag met alle gereedschappen die je in jezelf bezit. Het is tijd om dáår mee aan de slag te gaan.

Kortom: Het is nu een verdere ontdekkingstocht naar binnen en niet zozeer het zoeken buiten jezelf. Werken in, met en aan jezelf om te manifesteren in de maatschappij waarin je nu leeft. En dat is al een hele opgave op zich.

Verlichting

Een opvatting en visie die ik persoonlijk nogal opmerkelijk vindt is die van dat je mag of moet gaan streven naar verlichting.
Mijn stelling is: Dat zijn we al geweest, dat zijn we nog steeds, dat zullen we altijd blijven.
Als je de ziel en BewustZijn losmaakt van het lichaam herinnert deze accuut wie het is en valt alles van het aardse – at wat ons niet verlicht maakt, af als een dikke zware jas.   We hoeven alleen maar te “sterven” om te Weten dat we de verlichting al lang al bereikt hebben.
Dat is niet de uitdaging, dat is niet eens een zoektocht of ontwikkeling die we hoeven na te streven. Deze wereld is er één om te ervaren en te creëren.