Reviews op Aardmanneke

Soms laten mensen een review achter. Niet iedereen wil iets delen voor het publiek en dat is allemaal oké.
Datgene wat er gedeeld mocht worden heb ik hier geplaatst. De reviews staan random geplaatst en staan niet op volgorde van tijd.

Energiewerk in huis

Energie voelt goed in huis. We wonen er nu 3 weken. Opvallend detail, de katten waren meteen op hun gemak en ‘at ease’…. zijn als t ware één met het huis. Liggen overal lekker te slapen en jagen zich suf in de tuin (…) Iedereen slaapt vanaf dag 1 goed, zijn prima indicatoren denk ik.

 

Info: het betroef een oude woning waartoe het gezin ging verhuizen. Het huis stond open voor een jong gezin en had behoefte aan “speelsheid” en vrolijkheid. Het huis had oude energie nog vast, op sommige plaatsen pijnen. deze zijn met energie reiniging verlicht en opgelost. Positieve intenties van het gezin zijn in het huis geplaatst. Een goede match met huis en gezin. Ook met de nadruk op warmte, fijn gevoel en goed slapen, wat in het vorige huis lastig was.

EigenWijsheid

Cursus ochtend Eigen Wijsheid olv Emanuel :

Om een idee te krijgen van wat deze cursus je  te bieden heeft …
Enthousiaste duidelijke uitleg door Emanuel over lichaam / Geest en onze verbinding met alles om ons heen en onze plaats in het Universum en de Cosmos .

Ook over hoe wij aan de ene kant intuïtief goed kunnen waarnemen en aan de andere kant dat wat ons is aangeleerd van buitenaf, en niet te vergeten onze emoties onze waarneming behoorlijk kan vertroebelen.
Ik heb in geleide meditatie, de verbinding  met mezelf en het een zijn/ onderdeel zijn van al wat is ,  mogen voelen.
En mogen horen hoe onze ” programmering ” met veel oordelen van wat wel en niet kan van jongsaf aan tot stand gebracht wordt en hoe die ons doorgaans  beperkt .

Emanuel gaf ook duidelijke uitleg  over de mogelijkheden hoe we naar binnen kunnen gaan en contact leggen met ons innerlijk weten en voelen.
De oefeningen daarin werden  op een fijne manier in een prettige sfeer door Emanuel begeleid.
Kortom: fijne lessen om meer inzicht te krijgen in de wereld om je heen en jouw plaats daarin.

Workshop Eigen Wijsheid

Emanuel Nervo workshop van Eigen Wijsheid naar energie werken

Naar aanleiding van een vriendelijke emailflyer hebben mijn vrouw en ik een workshop eigenwijsheid gevolgd bij het Aardmenneke Emanuel Nervo

De sessies vonden plaats in het Zen centrum Berliozlaan in Eidhoven.
De sessies waren opgebouwd uit een deel theorie en daarna een deel praktijk.

Het doel was via een geleide meditatie contact te maken met innerlijke en hogere bewustzijn. Zoals in het nu, dat er alles al is, los van het concept tijd.  De 1e 2 sessies waren gepland, de 2e 2 sessies waren op verzoek van de deelnemers. Die 2e 2 sessies waren een verdieping m.b.t. energiewerk.

Persoonlijk was ik al overtuigd van energieoverdracht tussen mensen. Zoals een positieve energie die aantrekkelijk gevonden wordt en dat andere mensen daar graag op meeliften. Een negatieve energie die mensen meeslepend in een teneur kan trekken.

Ik vond het mooi en nuttig hoe Emanuel je eigen energie laat vinden en voelen vanuit je hart en je onderbuik. Er was ook voldoende ruimte voor eigen inbreng en ervaring. Het werken met energie is niet makkelijk, dat kun je leren…

Het sturen van energie was een bijzondere en aparte gewaarwording / ervaring. Het is subtiel aan de ene kant en krachtig aan de andere kant. Voor HSP mensen is dit een aanrader om bij te wonen. Compleet los van alle (multimediale) prikkels om ons heen. Lastig vindt ik zelf nog, om mijn eigen energie “klein te maken”. Volgens mij gaan we daar mee verder… 😉

R. van G. (27 jaar)

Coaching – Zelfvertrouwen, structuur en discipline

De reden dat ik bij Emanuel kwam voor coaching, was voor en stukje persoonlijke ontwikkeling wat betreft structuur in mijn werkwijze en voor het vinden van een nieuwe baan. Ik had nogal problemen met een duidelijke structuur te vinden voor het programmeerwerk waar ik mee bezig was. Ik vond het vaak moeilijk te weten waar ik moest beginnen en een effectieve werkwijze aan te houden. De coaching was ook een mentale ondersteuning voor mij. Ik heb veel dingen kunnen bespreken. De inzichten en “tools” op mentaal en psychologisch vlak heeft me veel bijgebracht.

Ik maakte stappen vooruit. In mijn geval wat kleine stappen wat betreft het programmeren. Dat kwam vooral door mijn motivatie en geestelijke gesteldheid op dat moment. Door gesprekken te voeren kreeg ik een beter beeld van mezelf. Deze coaching was wel bevorderlijk voor de structuur in mijn leven en het maken van keuzes op dat moment. Ik heb op een heel breed gebied stappen vooruit gemaakt. Ik kreeg meer vertrouwen in mezelf en een betere structuur in mijn werkwijze. Meer motivatie.
Uiteindelijk had ik direct na de coaching een baan gevonden, dus heeft het wat dat betreft ook zijn vruchten afgeworpen. De houding van de coach was erg open, vriendelijk, empathisch. Er was geen sprake van grote druk. Verder was de houding van de coach informeel, maar wel professioneel en zakelijk.

Ik voelde me enorm serieus genomen tijdens het proces. Alle gerelateerde onderwerpen konden besproken worden en waar nodig was er de mogelijkheid om dieper op de stof in te gaan.
Ik kon met al mijn vragen (uiteraard gerelateerd aan de probleemstukken) terecht bij de coach. Ik denk dat veel mensen baat hebben bij de coaching en/of ondersteuning van “Aardmanneke”. Voor mij heeft het geleid tot goede motivatie, structuur, discipline en positieve energie. Voor problemen of hulp op verschillende vlakken kun je hier terecht voor coaching.

 

Vrouw, 28 jaar

coaching – Verloren jeugdherinneringen terughalen

Een ‘gat’ in mijn jeugdherinneringen die ik probeerde terug te halen, voortgekomen uit een trauma.
Uit een traject van persoonlijke ontwikkeling bleek er 1 vraagstuk die ik niet zo makkelijk zelf kon oplossen, hiervoor heeft Emanuel mij begeleiding aangeboden. We hielden sessies buiten in het park waarin ik enkele hulpmiddelen meekreeg, maar het was juist meer een ondersteuning om het zelf los te maken. Meer een ondersteund individueel traject, dit was heel prettig voor mij.
Tijdens de sessies merkte ik nog vrij weinig, het duurde dan ook even voordat ik merkte dat het effect had wat wij gedaan hadden, het moest ook vanuit heel ‘diep’ komen. Ik merkte dus op lange termijn zeker vooruitgang, er kwamen te pas en te onpas ineens herinneringen boven, ik kan de herinneringen ook weer op een goede manier vasthouden en ik heb het gevoel bij die ervaringen een plek kunnen geven.
Nog een vooruitgang…. ik onthoud nu mijn dromen beter.

Emanuel works in mysterious ways …

hij gebruikt niet alledaagse technieken waaraan je je echt even moet ‘overgeven’. Maar als je dit doet, merk je dat zijn coaching stijl wel heel effectief is. Voor mij was het goed dat het voornamelijk een individueel traject was, waar hij op een doelgerichte manier ondersteuning bij kon geven, ik wordt niet graag aan het handje meegenomen..

Voor vrij praten en meningen uitten was alle ruimte, sommige zaken praat ik zelf niet makkelijk over en hier kon ik me makkelijk overheen zetten bij Emanuel.  Een hele goede coach!

Wandeling met doorgeving

Ervaring wandeling

Kreeg aan het eind van de wandeling een tekening van ‘t aardmanneke over iets dat hij door had gekregen over de deelnemers. Dat maakte het extra bijzonder. Deze tekening maakte hij voor mij: bloemen en muziek.

Vrouw, 20 jaar

coaching en therapie – Fijn sensitiviteit (hsp)

Ik heb het erg fijn ervaren dat er iemand écht naar mij luisterde. Bij eerdere psychologen luisterden zij niet naar wát ik zei en deden zij dat wel dan ‘klopte’ mijn mening/visie niet. Daarom heb ik verder gekeken naar iemand die ook goed is met “fijngevoeligen”. Aan het begin heb ik heel duidelijk aangegeven wat ik wilde en waarom. Elk gesprek hebben we een onderwerp behandeld op de bij mij best passende manier. Ik heb veel goede handvatten gekregen, die nu nog steeds helpen. Hetgeen wat voor mij hier ook echt anders was dan bij anderen, is dat de plaats niet uitmaakte. Het gesprek vindt plaats op de plek waar jij je fijn voelt. Dus ik had ook vaak wandelingen door de natuur, daar voel ik mij op mijn plaats en voel ik mij fijn.

 

 

Slaapstoornis- peuter

Mijn zoontje van 3,5 hoofdbonkte al vanaf een leeftijd van 10 maanden, huisarts en cb gaven keer op keer aan dat t rond de 4 jaar vanzelf over zou gaan. T zou met de rijping van de hersenen te maken hebben. Nou prima maar ik werd intussen gillend gek van de gebroken nachten en kapotte bedjes.

‘T werd eerder erger dan minder erg en op een gegeven moment was ik er elke nacht minstens 6x uit om mn zoontje even aan te raken waardoor hij weer stil ging liggen. Gelukkig kwam ik via een vriendin terecht op de site van Aardmanneke, t was voor mij alsof ik de volwassen stem van mijn zoontje las en ik stuurde een wanhopig bericht, help alsjeblieft!

We hebben een aantal belafspraken gehad waarin Emanuel tips gaf en meedacht. Achteraf bleken het aanpassen van de voeding van mn zoontje en een paar simpele oefeningen al heel snel z’n slaapgedrag te veranderen, dan heb ik het echt over een paar dagen! Na 3 weken was het bonken zelfs helemaal over, ongelofelijk! Deze zomer gaat hij voor ‘t eerst mee op vakantie, eerder was dat geen optie omdat en wij niet sliepen, maar ook andere campinggasten uit hun slaap werden gehouden. De oplossing bleek veel simpeler dan alles waar ik t eerder had gezocht.

Voor andere moeders van hoofdbonkende kindjes; er is hoop! Geef ‘t een kans, en luister naast de tips van Aardmanneke ook echt naar je kind. Ik hoorde m wel maar luisterde niet echt. Emanuel Aardmanneke, hardstikke bedankt voor het helpen zoeken naar een oplossing en je respect en erkenning!

Marjo N. 26 mrt 2019

Anja

Therapie – Vertrouwen op eigen gevoel en intuïtie

Wat een geschenk en goede beslissing was het om het traject van holistische therapie en coaching met Emanuel in te gaan.

Emanuel is een veelzijdige, innemende, oprechte en bijzondere persoonlijkheid. Hij heeft me veel tools, vaardigheden en enorme inzichten meegegeven, die ik mijn hele leven kan gebruiken. Ik durf eindelijk weer op mijn gevoel en intuïtie te vertrouwen, waarmee ik als kind ter wereld kwam.

Uit de grond van mijn hart bedank ik je voor je “eigen” wijsheden. Wat ik overigens ook een verademing vond, is dat je de tijd neemt en daardoor als cliënt veel ruimte kon ervaren. De klok stond niet centraal.

 

Claudia M

Ervaring Excursie

Met open blik, zonder specifieke verwachtingen ging ik mee naar Rhijnauwen. Wandelend op barefoot shoes is bij deze excursie echt een aanrader! Zonder bang te zijn waar je in gaat staan het gevoel hebben op blote voeten te lopen, voor mij een manier om beter / fijner te aarden.

De begeleiding van Emanuel is erg prettig: hij reikt mogelijkheden en technieken aan die niet alleen ter discussie gesteld mogen worden; de keuze om een techniek al dan niet toe te passen ligt bij de deelnemers zelf. Het bespreken van inzichten en juist sommige dingen daarom niet doen (want werkt niet voor me) vond ik erg prettig, niks dat werd aangeboden werd als “verplichting” ervaren.
Het is fijn om met een groepje op een dergelijke manier door het bos te lopen zonder dat alles van tevoren al bepaald is. De route die gelopen is werd deels bepaald door de deelnemers zelf tijdens de wandeling. Ook de duur van de hele excursie lag van tevoren niet exact vast.
Met zowel een hoop opgedane energie, en tegelijk (prettig) vermoeid door de nieuwe ervaringen en indrukken zijn we weer terug gelopen naar het beginpunt.
Conclusie overduidelijk: wandeling (ervaring!) die voor herhaling vatbaar is.

Meest interessant: De mate waarop het mogelijk was zoveel toe te passen als behoefte aan is. Niet iedereen denkt, voelt en doet op dezelfde manier – en haalt (dus) ook niet hetzelfde uit een dergelijke wandeling. Het bespreken van inzichten en juist sommige dingen daarom niet doen (want werkt niet voor me) vond ik erg prettig, niks dat werd aangeboden werd als “verplichting” ervaren.

Ravenraad sessie

Mijn bezoek aan Emanuel was heel relaxed en prettig.
Ik heb mijn antwoorden gekregen en meer.
Het was als of ik tegenover een vriend zat ik voelde me erg op mijn gemak en ik kom zeker terug !.
Thankx Emanuel gr jacqueline

jarenlang slaapprobleem

Het gaat nog steeds goeden ook steeds een beetje beter! Met name de ademhalingsoefeningen waarbij de vingers gebruikt worden.
Maar toch het meest de tekst met: “ik gun mijzelf om in alle rust en vrijheid ongestoord te slapen enz….” helpt mij!
Het was denk ik echt in de roos je vermoeden dat ik altijd in de “waakstand” sta/stond.
Nogmaals bedankt voor het goede luisteren!
(Anoniem)

Peter (42)

Zodra je Emanuel ontmoet weet je dat hij niet ‘your average person’ is…zijn rust en oprechte aandacht en interesse in combinatie met een onzelfbaatzuchtigheid maken hem allereerst een prettige energie om bij te vertoeven in onze individueel gerichte samenleving. Zijn eigen zoektocht naar zijn (hybride) (id)entiteit maken hem kwetsbaar en daarmee openhartig, waardoor je zelf ook openhartiger wordt.

Ik heb een aantal bewuste natuurwandelingen met hem gemaakt, die ik iedereen kan aanraden. Opnieuw connectie maken met onze natuurlijke basis door hele eenvoudige handelingen in het bos; een niet gebaand pad nemen, ruiken aan mos, stilstaan bij een vogel of een pluk vacht, in een boom klimmen, spelen……een stuk op je blote voeten lopen en jezelf dwingen je te blijven verwonderen over wat je ziet en voelt. Dat heb ik bereikt.

Verder heeft Emanuel in ons nieuwe huis de energie gepeild en waar nodig gereinigd, we hebben op zijn verzoek onze intenties in het nieuwe huis vastgelegd, wat erg prettig voelt. We zijn hier op onze plek.

Mocht het van belang zijn voor iemand om een keuze voor Emanuel te maken; hij werkt niet met de klok hijgend in je nek, er is alle tijd om te doen wat hij/jij doet.

 

I’d rather be a forest than a street
Yes, I would
If I could
I surely would

I’d rather feel the earth beneath my feet
Yes, I would
If I only could
I surely would

(deel van songtekst ‘El Condor Pasa’)

Weghalen negatieve energieën in huis

De energie in het huis voelt nu heel goed. Rustig en fijn.  Het is ook niet meer koud op de *kamer. De vervelende energie** is weg.
Ook de jongste dochter is nu veel rustiger en is niet meer bang. Slaapt beter. Op de zolder wil ze nog steeds niet graag alleen naar toe zijn maar ze speelt er wel veel.

* ouderlijke slaapkamer
** Een overleden grievende man, bekende van de familie.

Informatie

Mij werd gevraagd om in het huis waar te nemen en om het huis energetisch te reinigen.
In het huis werd met geteitstert door een zware energie dat drukkend was en een sterk gevoel van onrust. Hierdoor werd een kind druk en het hondje druk. Slapen werd bemoeilijkt doordat er in de kamers een energie bezig was. Vaak koude luchtstromen in de ouderlijke kamer en bij de kinderen hing een energie dat niet prettig voelde. Dit gaf angsten en slaapproblemen. Soms rare geluiden in huis.

Dat is nu opgelost.

jarenlang slaapprobleem

Het gaat nog steeds goeden ook steeds een beetje beter! Met name de ademhalingsoefeningen waarbij de vingers gebruikt worden.
Maar toch het meest de tekst met: “ik gun mijzelf om in alle rust en vrijheid ongestoord te slapen enz….” helpt mij!
Het was denk ik echt in de roos je vermoeden dat ik altijd in de “waakstand” sta/stond.
Nogmaals bedankt voor het goede luisteren!
(Anoniem)