Wie is Aardmanneke

Pseudoniem van Emanuel Nervo. Geboren op 26 mei 1976.

Natuur en interesse

De natuur heeft mij altijd geïnteresseerd, geboeid en geïnspireerd sinds mijn kindertijd.
Het liefst was ik in de bossen en ik heb het geluk gehad dat er altijd parken en natuurgebieden in de buurt waren.
Zodra ik kon pakte ik de fiets en ging er naartoe. De geuren en kleuren, de wind en insecten… Er is altijd wat te zien ook al lijkt dat in eerste oogopslag niet zo.
“De kunst van het stilstaan” noem ik het maar.

Als ik de natuur in ga, dan neem ik de tijd om mij er eerst mee te verbinden; uit het hoofd en in he hart. En vooral bewust worden van het lichaam.
Want de natuur doet wat met je. Of je het nou bewust ervaart of niet. De natuur doet wat met je.  Geuren, kleuren, ‘chemische’ stofjes, geluiden, bewegingen.
Sommige gebieden in de natuur geven rust, terwijl andere gebieden je juist onrustig of zelf energieker kunnen maken.
En dat bewust in de natuur zijn, spreekt mij enorm aan. De verbinding maken op allerlei manieren.  Feitelijk zijn we zijn er onlosmakelijk onderdeel van.

Ontstaan van Aardmanneke

Dit verhaal kan voor sommigen als vreemd, fantastisch en “koekoek” 🙂 overkomen
Daar trek ik mij niets van aan. Mijn waarheid hoeft niet die van jou te zijn.

In 2013 werd ik half wakker in de nacht. Naast mijn bed stond een dwergachtig wezen dat mij enigszins streng aankeek. Dit wezen bewoog zich naar het voeteneinde van mijn bed en bleef daar hangen met zijn armen gekruist over elkaar. Hij zei niets. Zijn onderlijf verdween en hij kwam dichter naar mij toe. Zijn hoofd werd wat groter leek wel en verdween toen geheel.  Ik lag te peinzen in bed.  De dagen ervoor waren de vogels ook al onrustig.
En nu bleek dat het te maken had met de boom bij achterburen die gekapt werd. Diezelfde boom had mij enkele dagen ervoor laten weten dat het gekapt zou worden. En daar baalde ik enorm van.
Ja, je leest het goed. De boom liet mij weten. Het was een mooie grote boom waarin ook regelmatig vogels zaten en nestelen. het had mij een week lang beziggehouden. Maar nu was het dan toch zover.
De boom werd op die dag omgezaagd en gekapt. Dat vond ik pijnlijk.  [ lees hierover meer bij Schrijfsels ]

Die nacht, toen het dwergachtig wezen verdween, stond ik op. Want ik voelde een drang om mensen meer bewust te maken van de Natuur en de verbinding die ermee kan worden gelegd.
De naam “Aardmanneke” kwam in mij op. Toen ben ik aan tafel gaan zitten met potlood en papier voor me. En in één keer kwam daar als vanzelf het “Aardmanneke” naar voren. Dat is het logo wat je nu ziet op de website.
Dat heb ik in die nacht getekend. En met die glimlach ben ik weer gaan slapen.

Voor mij was dit een extra wake-up call.  Al lang wilde ik mensen in verbinding brengen met de Natuur, de Cosmos en de aanwezige maar veelal onzichtbare bewustzijnsvormen en energieën.
Dat, waarmee ik sinds mijn geboorte intens mee bekend en verbonden ben. Ik weet niet anders. En als kind vond ik het moeilijk dat anderen mijn wereld niet konden ervaren en beleven zoals ik dat beleef.

Copyright Emanuel Nervo.

De eerste opzet
Met Aardmanneke zou ik coaching, Therapie en energiewerk bieden in samenwerking met de natuur.
en daarbij natuurgrichte activiteiten voor de verdieping en verbinding met de natuur.
Aardmanneke staat voor ” wat zit er in je aard – en hoe ga je ermee om”  Evenals de verwijzing van contact met de Aarde / Moeder Natuur.
En amenwerking met elementen en elementalen. Ook al gelooft een ander er niet in. In de verhalen op de site kan je (binnenkort) lezen welke ervaringen hiermee zijn geweest.
Dus ik ging voor de holistische wijze van aanpak. Mens, natuur, kosmos.

Eigenwijs
Op mijn eigenzinnige manier heb ik energetische-, cognitieve gedragstherapie en coaching geboden. Volwassenen, jeugdigen, kinderen en dieren.
Maar ook het opschonen van huizen met oude energie. Of mensen die overleden waren en bleven hangen vanwege spijt of iets anders.

Uiteindelijk wilde ik mij ook aanmelden bij zorgverzekeraars en een beroepsvereniging. Zo kon ik laten zien dat ik “wettelijk bevoegd” was voor mijn werkzaamheden.
Want ik begrijp heus dat wat ik doe gezien wordt door velen als – “vreemd” of erger. (ik heb veel voorbij horen komen).
Hoe dan ook, kwam ik met vlag en wimpel door de screening van Overheid, Gemeente en de Beroepsvereniging. Kreeg een muurschildje voor therapeut enzo.
‘Het is maar wat mensen willen zien’, dacht ik. Geloven doen ze toch wat ze willen.

Dat reguliere gedoe was allemaal een hoop ellende kan ik je vertellen. Bureaucratie, geldverspilling en tijdverspilling in de meeste gevallen.
Uiteindelijk heb ik dat allemaal losgelaten. Het gaat mij om de mens met de hulpvraag. En niet om iemand die ver weg achter een bureau wil bepalen of ik het goed doe en er niet bij staat als ik bezig ben en daar ook nog eens flink wat geld voor vraagt.  Ik heb toen alle contracten met alle partijen per direct opgezegd.  Daarna ben ik weer op mijn eigenwijze manier doorgegaan met mijn werk waarbij ik 100% de focus en aandacht kon geven aan de cliënten en klanten.

Markten en winkeltje

Met het coachen en therapie ben ik ergens in 2021 helemaal gestopt.
Het enige wat ik  wel heb aangehouden is mijn AGB registratie voor maatschappelijke ondersteuning.
Want ik heb nog wel werk in WMO begeleiding zelfstandig leven vannuit Aardmanneke.

Intussen was ik al een tijdje bezig met het maken van mooie spulletjes van natuurlijk materiaal.
Daarmee ben ik op markten gaan staan en zette mijn online winkeltje op. Op die manier kon ik ook mensen bereiken.

Mijn winkeltje wordt nu steeds beter gevonden op het internet en ik ontvang regelmatig leuke mailtjes en opdrachten om “iets speciaals” te maken.

In 2022 volg ik de opleiding Natuurgids.

Met Aardmanneke wil ik mijn passie voor de natuur delen. Laagdrempelig en gericht op ontspanning en plezier!
Mooie dingen maken voor het Aardmanneke winkeltje