Wie is Aardmanneke

Pseudoniem van Emanuel Nervo. Geboren op 26 mei 1976.

Natuur en interesse

De natuur heeft mij altijd geïnteresseerd, geboeid en geïnspireerd sinds mijn kindertijd.
Het liefst was ik in de bossen en ik heb het geluk gehad dat er altijd parken en natuurgebieden in de buurt waren.
Zodra ik kon pakte ik de fiets en ging er naartoe. De geuren en kleuren, de wind en insecten… Er is altijd wat te zien ook al lijkt dat in eerste oogopslag niet zo.
“De kunst van het stilstaan” noem ik het maar.

Als ik de natuur in ga, dan neem ik de tijd om mij er eerst mee te verbinden; uit het hoofd en in he hart. En vooral bewust worden van het lichaam.
Want de natuur doet wat met je. Of je het nou bewust ervaart of niet. De natuur doet wat met je.  Geuren, kleuren, ‘chemische’ stofjes, geluiden, bewegingen.
Sommige gebieden in de natuur geven rust, terwijl andere gebieden je juist onrustig of zelf energieker kunnen maken.
En dat bewust in de natuur zijn, spreekt mij enorm aan. De verbinding maken op allerlei manieren.  Feitelijk zijn we zijn er onlosmakelijk onderdeel van.

Ontstaan van Aardmanneke

Dit verhaal kan voor sommigen als vreemd, fantastisch en “koekoek” 🙂 overkomen
Daar trek ik mij niets van aan. Mijn waarheid hoeft niet die van jou te zijn.

In 2013 werd ik half wakker in de nacht. Naast mijn bed stond een dwergachtig wezen dat mij enigszins streng aankeek. Dit wezen bewoog zich naar het voeteneinde van mijn bed en bleef daar hangen met zijn armen gekruist over elkaar. Hij zei niets. Zijn onderlijf verdween en hij kwam dichter naar mij toe. Zijn hoofd werd wat groter leek wel en verdween toen geheel.  Ik lag te peinzen in bed.  De dagen ervoor waren de vogels ook al onrustig.
En nu bleek dat het te maken had met de boom bij achterburen die gekapt werd. Diezelfde boom had mij enkele dagen ervoor laten weten dat het gekapt zou worden. En daar baalde ik enorm van.
Ja, je leest het goed. De boom liet mij weten. Het was een mooie grote boom waarin ook regelmatig vogels zaten en nestelen. het had mij een week lang beziggehouden. Maar nu was het dan toch zover.
De boom werd op die dag omgezaagd en gekapt. Dat vond ik pijnlijk.  [ lees hierover meer bij Schrijfsels ]

Die nacht, toen het dwergachtig wezen verdween, stond ik op. Want ik voelde een drang om mensen meer bewust te maken van de Natuur en de verbinding die ermee kan worden gelegd.
De naam “Aardmanneke” kwam in mij op. Toen ben ik aan tafel gaan zitten met potlood en papier voor me. En in één keer kwam daar als vanzelf het “Aardmanneke” naar voren. Dat is het logo wat je nu ziet op de website.
Dat heb ik in die nacht getekend. En met die glimlach ben ik weer gaan slapen.

Voor mij was dit een extra wake-up call.  Al lang wilde ik mensen in verbinding brengen met de Natuur, de Cosmos en de aanwezige maar veelal onzichtbare bewustzijnsvormen en energieën.
Dat, waarmee ik sinds mijn geboorte intens mee bekend en verbonden ben. Ik weet niet anders. En als kind vond ik het moeilijk dat anderen mijn wereld niet konden ervaren en beleven zoals ik dat beleef.

Copyright Emanuel Nervo.

Markten en winkeltje

Mijn winkeltje wordt nu steeds beter gevonden op het internet en ik ontvang regelmatig leuke mailtjes en opdrachten om “iets speciaals” te maken.

Sinds 2022 volg ik de Natuurgidsen opleiding bij het IVN omdat ik wil bijdragen aan hun doelstellingen m.b.t natuureducatie en bewustwording.

Met Aardmanneke wil ik mijn passie voor de natuur delen. Laagdrempelig en gericht op ontspanning en plezier!