Korte geschiedenis

In 2001 ben ik afgestudeerd op het vakgebied Sociaal pedagogische hulpverlening aan de fulltime HBO opleiding op Fontys Hogeschool in Eindhoven.
Voorafgaand aan deze opleiding heb ik de fulltime opleiding Activiteitenbegeleiding afgerond.

Na de opleidingen heb ik fulltime en parttime gewerkt binnen zorgcentra en orthopedagogische instellingen.
Uit onvrede over de werkwijze binnen veel organisaties heb ik besloten om voor mijzelf te beginnen in 2004.
Ook heb ik als zzp-er werkzaamheden verricht binnen ICT en (web)design als zijnde een uit de hand gelopen hobby. Daarin heb ik meer uren mensen gecoacht dan het feitelijke werk. Wat mij zodoende weer terugbracht bij mijn kern: persoonlijke ontwikkeling, groei en verdieping bij mensen.

Ik ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van HSP en hoogbegaafdheid en heb mij daar sinds mijn studies in verdiept.
Ook ben ik goed bekend met ASS, ADD en ADHD.

 

27857780_1954055311579489_1748536124053494136_n

Wie zichzelf te serieus neemt, neemt het leven niet serieus.

Holistisch

Ondanks dat dit woord nog enige irritaties kan opwekken bij menige instanties, vind ik het noodzaak dat begeleidingsvormen en therapie wordt gegeven waarbij men niet alleen uitgaat van één oorzaak, gevolg of onderwerp. De mens maakt onderdeel uit van een groter geheel en het geheel heeft in vele aspecten invloed op de mens.

 

Energetisch en multidimensioneel

Voor sommigen een vorm van waandenken, magisch denken of fantasie als we het hierover hebben. Meestal is dat vanuit onbegrip, het zelf niet willen of kunnen ervaren en het kan komen door een dogma vanuit oude leerscholen binnen de psychiatrie. Het taboe wordt steeds meer doorbroken. Yoga, mindfulness, Tai-Chi, Qi-gong en zelfs ayahuasca ceremonies zijn inmiddels in het westen geaccepteerd en niet meer echt bijzonder. Ook de wetenschap ziet nu in dat Multidimensies wel degelijk en feitelijk waarneembaar zijn. We begrijpen nog steeds vrijwel niets van ons universum. Laat staan de Universa en de multidimensionele stukken. Hoe het concept Tijd en Energie vorm kan krijgen alsook invloed kan uitoefenen op ons in het Nu, verleden en mogelijke toekomsten.

Als kind

Als kind was ik al bewust van een groter geheel. Als ik in de nacht niet daarover droomde, dan ging het via dagdromen verder. Ik heb mij altijd aangetrokken gevoeld tot een groter algeheel bewustzijn waarmee universa zijn verbonden waarin meer levensvormen bestaan en Bewust zijn. Daarin bestaat geen beeld van één creator van één wereld of universum.
Sinds mijn jeugd heb ik zeer uiteenlopende ervaringen met (mutli- dimensionele) entiteiten die inzichten geven of informatie doorgeven. Denk aan gidsen, Engel-achtigen, dier-achtigen, buitenaardsen, overleden mensen en diverse andere entiteiten. Voor mij normaal als dat de zon en maan aan de hemel staan. Ik ben rond mijn pubertijd boeken gaan lezen hierover om te weten wat er allemaal is, en of ik de enige was. Zo te zeggen had ik er als kind niet om gevraagd maar kreeg er wel mee te maken, het is me met de geboorte en pre-geboorte meegegeven.
Er is genoeg onderzocht, opgeschreven en ervaren door zoveel mensen. Er is wel degelijk meer en zit niet alleen in de hersenpan.
De mens is onderdeel van de kosmos en we staan met alles in verbindingen. We kunnen daar invloed op uitoefenen zoals alles ook invloed kan hebben op ons. Dat is een feit. We dragen allemaal een Lichtbron in ons, dat is waaruit we van origine bestaan – in verbinding met de bron, de natuur om ons, de kosmos en diverse lagen in dimensies.  En met die wetenschap is het belangrijk om ‘geaard’ te blijven. Nuchter kunnen kijken naar dingen en belevenissen. Niet overal iets achter zoeken. jezelf niet verliezen in alles wat er in en om ons speelt. ook al is het allemaal aanwezig.  Je leven kan je inrichten zoals het voor jou (en je omgeving) gezond is. Het verstand is ook een gereedschap net als je hart en intuïtie.

Wie zichzelf te serieus neemt, neemt het leven niet serieus.

De naam Aardmanneke

  • Betreft: wat zit er in je aard?
  • Ik ben een man(neke) dat hier op deze aarde rondloopt
  • Aardmanneke is een ondeugende elementaal dat grenzen opzoekt en graag spiegelt.

Waarom ben ik Aardmanneke begonnen

Om mij heen kwamen steeds meer mensen met vragen voor adviezen en ondersteuning. Omdat ik zo vaak werd benadert besloot ik hier grotendeels mijn werk van te maken, officiëel en ingeschreven bij de K.v.k. Gezien mijn brede achtergrond kan ik op veel terreinen te werk gaan.

Wel of geen therapie?

Lange tijd heb ik gewerkt naar de opzet om therapie te geven. Ik heb dat dan ook een tijdje gedaan. Daarvoor had ik immers de papieren, de kennis en vaardigheden heb ik in huis. Ik heb besloten mijn werkzaamheden niet meer onder “therapie” te laten vallen. Ik geef dus geen “therapie” meer. Wel Counseling en ondersteuning.

De Natuur doet haar werk heel goed. Ook gesprekken van mens tot mens vanuit het hart gesproken met gezond verstand.

Ik ben er van overtuigd dat de Natuur haar werk doet. Mijn werkwijze wordt soms gezien als ‘apart’ of ‘misterieus’. Ik noem het liever Wyrd.
Ik werk samen met universele synchroniteiten, energiestromen en alles wat zich daarin verbindt om tot positieve resultaten te komen. De Natuur is een zeer belangrijk onderdeel hierin. Van mens tot mens, hart tot hart, goede gesprekken en uitwisseling van filosofie.

Flora en Fauna

Niet iedereen zal het met mij eens zijn als ik zeg: dieren en planten hebben ook een bewustzijn.
Deze stelling houd ik al jaren vol en het is mooi om te zien dat wetenschappers beetje bij beetje via onderzoeken kunnen aantonen dat die stelling nog niet zo gek is.

Voor mij is het ondenkbaar dat dieren en planten geen bewustzijn zouden hebben. Ze communiceren en interacteren met elkaar en de omgeving.
De communicatie verloopt veelal anders dan wij communiceren. Maak ook zij maken (natuurlijk) geluiden, scheiden hormonen af en werken met kleur.
Planten, fungus en bomen werken zelfs met elektrische pulsen om te communiceren.  Dat is een vorm van bewust-zijn.

Als wij open staan voor communicatie dan gaat het ons lukken om beter in verbinding te komen met planten (bomen etc) en de dieren.
Honden, katten, varkens, dolfijnen, olifanten en (mens)aap soorten zien wij tegenwoordig wel meer als “intelligent” en tot communicatie in staat. Dat is ook nog niet zo lang dat we dat vinden.