Metafoor De Zeepbel

Elke zeepbel kent een tijd dat ‘t knapt, ondertussen veel bewonderaars van de kleuren en glans.

In de weerspiegeling herkent de bel zich in de snel wisselende kleuren, voelt het gespannen oppervlakte dat elk moment kan barsten.
Toch zo houden om zichzelf niet te verliezen.
Pas als de omstander dichtbij komt En de belknapt, dan prikt het in de ogen.De glans en gewichtloosheid in een oogwenk verdwenen. Resteren nog rode ogen. Hetzij oprecht verdriet of het feit dat de bel in de ogen is geknapt.

De mens is kunstenaar op het vlak van bellenblazen. Misschien wel omdat vrijwel ieder kind dit al vroeg leert? Toch, als kind is het evenzo leuk om geblazen bellen te doorprikken. Daar zijn kinderen uitmuntend in.
We kunnen nog steeds leren van hun soms crue maar oprechte onbevangenheid en impulsieve acties. Dat is mijn visie althans.

Een zeepbel is niet oneindig en kan niet oneindig groot worden opgeblazen.
Ook al lijkt t alsof omstanders de bel blijven voeden met extra sop en adem.

Ik geloof in zelfreflectie en recht kijken in de spiegel. Ik geloof in Mededogen en compassie.
Het bewust laten knappen van de zeepbel
Het bewonderen van de kleurschakeringen
Totdat de kleuren vervagen en grijs worden
En de bel uiteenspat.
De kwetsbaarheid en acceptatie van het onperfecte dat ieder in zich meedraagt.

Ieder mens bezit de kracht om zich te helen van pijn, angst en verdriet. Dat kan alleen maar lang niet altijd. Want er is moed nodig en moed wakker je aan met steun,dat op zichzelf al vele vormen kent.
Je kan opnieuw bellen gaan blazen of jezelf pijnigen door in de sop te blijven kijken en roeren.

Zeepbellen horen bij t leven maar ze zijn het leven niet. Het is een weerspiegeling van momenten al dan niet met oprechte adem uitgeblazen. Dat kan in je eentje of samen met anderen. Ieders feestje naar wens.
Maar maak er dan ook een feestje van.
Niet als een clown achter maskers.

Zolang het Bewustzijn aanwezig is en de erkenning hierin dat t slechts om zeepbellen gaat wordt gedragen is het bewondering waard.

De rest mag worden doorgeprikt ten gunste van heling en reflectie. Dat prikt even maar geeft ruimte voor mooiere bellen die een grotere glimlach op gezichten toveren.