De afgelopen 25 jaar heb ik mij actief verdiept in energiewerken, oude Magie, sprookjes, religies, traditionele rituelen, exopolitiek, mythologie, kruidenleer. En er is nog veel te leren en te ontdekken. Ik richt mij op de verbinding met het Al, waar wij onlosmakelijk deel van zijn en houd me bezig met balans van energie. Ik werk vanuit het hart en met Licht. Universele Liefde waar de mens mee in verbinding staat.

Als “Aardmanneke” of “Lichtwerker” maar noem mij gerust Emanuel, breng ik mensen graag bewust in contact met diverse energievelden.
Het liefst in de natuur waar kosmische en aardse energie vrij beweegt. Maar het kan ook in huis, kantoren, openbare ruimten. Iedereen is in staat om energievelden waar te nemen.
Voor kinderen gaan de oefeningen het meest makkelijk. Zij nemen veel meer waar dan volwassenen. Omdat de meeste volwassenen dat niet waarnemen/voelen, kan het lijken alsof het kind teveel fantasie heeft. Paarden, katten, honden zijn ook heel gevoelig voor energievelden en merken veranderingen direct op. katten reageren er direct op en kunnen bijvoorbeeld ineens iets najagen wat er voor de mens er ogenschijnlijk niet is.

Als je hier meer over weet, vooral over jezelf, dan kan dit goed helpen in het begrijpen van eigen houding en reactie in verschillende situaties.
Wat je wel en niet prettig vindt en wat je een fitter gevoel geeft of juist moe maakt.

Ik heb lezingen gegeven, workshops en excursies in de natuur die te maken hadden met het verfijnen van eigen intuïtie, aanvoelen en waarnemen. Niet zo lang geleden heb ik consulten gegeven bij verschillende mensen. (Lees recensies).  Wat kan ik betekenen? Diverse processen begeleiden, inzichten verschaffen en samenwerken met de energieën die overheersen door balans te brengen op een respectvolle en Liefdevolle manier. Met mijn wezen (lichaam&geest) functioneer ik als gereedschap, versterker en katalysator.

“Goed geaard is wat onrust bedaart”.

Ik bied wandelingen en cursussen op maat en verricht energiewerk op afspraak als dit ook goed voelt om te doen.
Ik vertel simpelweg wat ik zie of waarneem los van of het logisch of redelijk klinkt. Voor meer informatie of vragen kan ik benadert worden via het contactformulier.

(meer info onder de foto’s)

Kleine impressie activiteiten

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met het theoretisch bestuderen van oude volksmagie alsook oude gebruiken in de tijd van 1200 t/m 1800. Dat is een verdiepende hobby en interesse in oude werkvormen en technieken.
In mijn dagelijks leven richt ik mij op wat tegenwoordig bekend staat als “energiewerk” of “lichtwerk”. Echter houd ik persoonlijk afstand van veel New Age overtuigingen omdat deze niet helpend zijn.
Er zijn verschillende opleidingen en cursussen in energetisch werk die ik heb gevolgd zoals: Reiki, Angelic Touch And Galactic Healing And Reconnection en traditionele hekserij (geen Wicca, dat is wezenlijk anders!).
Ik geloof in een Bron van Liefde, compassie, vergeving en zorgzaamheid. Ik geloof dat we met elkaar verbonden zijn en dat we niet alleen zijn in de kosmos. Ik geloof dat Magie echt is en dat er (helaas) hier gruwelijke misbruik van gemaakt wordt.
Veel mensen begrijpen “Magie” niet en kennen dit alleen als onderdeel van een sprookje, fabel of TV entertainment. De realiteit is geheel anders en niet vergelijkbaar. Er bestaat algemeen gezien “rode”, “zwarte”, “grijze” en “witte” magie.
Een groot deel van bekende “magie” is een uitwerking van het placebo effect of het zijn truucjes. Psychologische manipulatie, mentalisme en dergelijkse. Dat is geen echte magie.  Échte magie heeft hoe dan ook effect, locatie en afstand maakt niet uit, men hoeft er niet in te geloven.  Feitelijk zijn alle vormen van Magie manipulatie en daarmee kan het niet 100% zuiver zijn in mijn perceptie. Het ego wil bepalen, in welke vorm dan ook.
In mijn praktijk werk ik daarom niet met Magie als het gaat om mensen helpen. Ik richt mij op persoonlijke vaardigheden, het kunnen omgaan met veranderingen en tegenslagen. Het sterker maken van eigen vertrouwen, positieve intenties en zelfbeeld.
Wel werk ik met energievelden, de meridianen, aaring, ademenhaling, houdingen van het lichaam. Want het lichaam zelf is Wijs.

Mensen bij mij terecht met vragen of onzekerheden omtrent Enegiewerk en Magie. Omdat ik er mee bekend ben en kan leren hoe je ermee om kan gaan zonder jezelf of anderen te schaden.
Om je te beschermen en om negatieve zaken te herkennen. Het principe en werkwijze is vrij eenvoudig, de weg ernaartoe is regelmatig lastiger. Mijn advies: houd je bezig met dat wat je gelukkig maakt.
Wie goed doet, goed ontmoet.

Vanaf kinds af aan heb ik ervaringen gehad buiten de fysieke wereld. Andere werelden met levensechte lessen, uitdagingen en puzzels. Het is net zo wezenlijk onderdeel van mijn leven als ademen.
Ik weet niet beter. En sinds mijn 13e heb ik diverse dromen gehad van een andere wereld. Dat lijkt er nu aan te komen. Geen instituut of opleiding hier die dat controleren of beoordelen kan, noch diploma of certificaat zal afgeven dan. 

 

Wist je dat planten en bomen goed met elkaar kunnen communiceren? Dat zelfs op kilometers afstand. Dat doen ze via een schimmelnetwerk onder de grond. Ze hebben als het ware “internet” onder de grond. 

Wij mensen kunnen nog veel leren uit de wondere werelden van mineralen, planten en dieren. Dat kan zodra we een bewustere verbinding met hen aangaan.

Veel Liefde en Licht
El Elemgaianu Emanuel.

Aardmanneke talking stick

Dit vreemd uitziende object is een spreekstok (talkingstick)

Die heb ik gemaakt om als het ware de innerlijke plaaggeest en wilde emoties te verbeelden. Je mag uitten, je mag vrij spreken, niets is gek of vreemd.

Mijn signatuur – El Elemgaianu Emanuel
Sirius.
De mens is nooit alleen geweest.