Hybriden

Hybriden.

De laatste paar jaren is het mij goed doorgedrongen dat ik al meer hybriden ben tegengekomen dan ik voorheen goed in de gaten had. Hybriden zijn zeer gevoelig. Op energetisch vlak maar ook zintuiglijk en tactiel. Een Hybride kan extra gevoelig voor verslaving zijn (in extreme). Andersom kan de hybride vanwege de hyper-sensitiviteit juist daar ver vandaan blijven (in extreme). De hogere mate van gevoeligheid (sen·si·tief) kan dus beschermend werken. Helaas krijgen Hybriden vaak te maken met diverse vormen van negatieve benaderingen in de breedste zin. Ze komen in situaties terecht die ogenschijnlijk onverklaarbaar en abrupt zijn.

Geen “echt mens” voelen

Een van de meeste kenmerkende uitspraken van een Hybride is dat ze echt het gevoel, idee, herinneringen hebben dat ze ‘ niet van deze planeet’ zijn.
Het komt er eerder op neer zich totaal niet te herkennen als “mens” zijnde. Op veel fysieke, emotionele en mentale gebieden. Ze hebben veel moeite met het begrijpen van het lichaam en lichaamsfuncties. Emoties zijn overweldigend. En het er mogen zijn als mens is ook een issue. Een blijvend sterk heimwee voelen of zich eenzaam sinds de geboorte ondanks dat ze omringd zijn door (lieve) mensen.

De term Hybriden is een verzamelnaam van werkelijk allerlei vormen die zich in een mensenlichaam hebben geborgen. Het lichaam is een huis voor levensvormen.  Hiernaast zie je een blokje met termen van de type hybriden.

 

Verschil met intrinsiek of graag willen zijn (wannabe)

Er zijn essentiële verschillen tussen Hybriden en mensen die zich graag verkleden als voornamelijk een elf en evenuteel plastische chirurgie laten toepassen.
Ik richt me nu voornamelijk op het elven uiterlijk omdat deze zo populair is. Daarna komen de “groene trollen”. WAt overigns geen trollen zijn in werkelijkheid  maar ja. Men neemt het veel over uit boekjes. Een trol is namelijk niet zo fel groen. Als  op Fantasie festivals kom, wat zeer zelden is, dan zie ik voornamelijk mensen die zich graag verkleden naar iets wat ze heel mooi vinden of wat ze willen zijn. Dat is prima. Echter sommige mensen menen een Elf te zijn (voornamelijk deze categorie) terwijl ze dat niet zijn. Vervelend voor ze maar waar.  Het is eerder de hang naar de era waarin mens en elementalen samen leefden. En die is er geweest.  De meeste Hybriden die ik tegenkom vallen overigens ook niet zozeer op door het verkleden Integendeel. En als ze zich al verkleden dan zie je weinig poeha. Eenvoud met vooral natuurlijke elementen. Zo min mogelijk plastic troep.  Sommige mensen laten zich verbouwen via chirurgische ingrepen. De neus of oren worden dan aangepast. Er worden lenzen in gedaan enzovoorts. De Hybriden hebben van nature al bijzondere neuzen, oren en ogen. Daar hoeven ze niets mee te doen.  Wil niet zeggen dat de ehte Elf-hybriden niet trots kunnen zijn en extra accenten geeft aan hun natuurlijke uiterijk. Want trots zijn ze!  Een groot misverstand is dat een elvenras puntige oren moeten hebben. Of vleugeltjes. En het allerminst dat ze aardig en lieflijk moeten zijn. Dat is de menselijke fantasie dat stug in menig verhalen is gebracht.

piskie, sprite, gnome, dwarf, troll, sylph, angel, brownie, leprechaun, bee, goblin, fairy, lion, dragonius, imp, whale, demon, pan, dolphin, annunaki, cat, dryad, elves, deva, giant, selkie, El, mantis, starseed. Via incarnation, dna manipulation,crossbreed, walk-in, spirit sharing.

Er is genoeg geschreven over Hybriden dus ga ik hier niet zoveel uitwijden over wat Hybriden zijn. De pagina is bedoelt voor wie dat al weet en zichzelf of een ander herkent.

Wat is mijn relatie tot Hybriden?

Kort gezegd is dat ik een El-hybride ben met als functie bewustwordingsprocessen versnellen.
Ik heb niet alle wijsheid of antwoorden in huis maar ik ben wel in staat om Hybriden verder op weg te helpen.

Wat kan Aardmanneke voor jou betekenen?

 • Herkennen van partronen die je problemen kunnen opleveren
 • Je leren omgaan om je energie richting te geven/ sturen zodat
  • Je energie over houdt voor jezelf.
  • Je ‘veilige zone’ kan vergroten.
  • Jouw energie bij je kan houden.
  • Je behoefte aan excessen verminderen.
  • Om kan gaan met negatieve kritiek
  • Je rust voor jezelf kan creëren.
  • Op een positieve manier de omgeving kan bijsturen/aansturen.
 • Bewustwording van jezelf en ten opzichte van je omgeving vergroten (zelf -Bewust -Zijn)
 • Herkennen van interne signalen die werken als een compas.
 • Je innerijke compas calibreren
 • Veilig in contact komen met anderen.

Een bijzondere ontmoeting met een Elementaal.

Enige jaren terug was ik eens op een Expo. Tijdens de Expo luisterde ik in een zaal op de tweede etage van het gebouw naar live performance van een harpiste.
Tijdens het laatste nummer, zo bleek later, liep er een vrouw het Expo gebouw binnen. Ze liep naar de 2e etage en kwam op de muziek af. Nog voordat ze de deur van de zaal had bereikt was de muziek al afgelopen en begaf ik mij met vrienden langzaam naar die bewuste zaaldeur. Een vriendin van mij bleef even staan praten met iemand. En terwijl ik wachtte zag ik in de deuropening een kleine smalle vrouw huppelen met haar jurk waaiend. Ze had de breedste glimlach dat ik ooit van mijn leven had gezien. Ze kwam vrolijk dichterbij, keek wat rond  en kwam op mij af. Ze was flink gerimpeld en had grijs lang haar. Geweldig aandoenlijke kraaloogjes die strak gericht waren op mij. Ze huppelde vrolijk verder tot ze voor mij stond.  Al op en neer wiegend en springend vertelde zij mij hoe mooi die harpmuziek was en dat ze het buiten had gehoord en wilde luisteren.
Ze bleek zomaar het Expo gebouw te zijn binnengelopen en wist niet wat er allemaal te doen was. Maar ze hoorde de muziek en was nieuwsgierig genoeg om er op af te komen.   Dat de muziek nu net was afgelopen vond ze erg jammer. De glimlach verdween even maar kwam al snel terug. Weer die brede glimlach.
Ze stelde uiteenlopende vragen over wat ik zelf daar deed en wat die Expo was. Eerlijk gezegd was ik totaal overrompeld en ook behoorlijk onder de indruk van haar voorkomen. Het eerste wat er in mij opkwam was: dit is een elementaal van top tot teen.  Een rechtstreekse incarnatie in een mensenlichaam. En al die jaren zo puur gebleven (in mijn visie). Ze sprak over haar leven daar in de buurt en hoe ze altijd werd weggestuurd door grote mensen en kinderen. Zij wilde regelmatig spelen met de kinderen. Dansen en schommelen enzo maar de kinderen vonden haar maar raar en stuurde haar elke keer weg. En later ook de ouders en andere volwassenen die haar maar raar vonden en haar wegstuurden. Daar snapte ze niets van. Ze wilde alleen maar spelen en dansen; dat is toch leuk? En ze snapte ook niet dat de buren altijd zoveel rommel maakte. En overal lag rommel op straat en in de struiken. Dat ruimde ze dan zelf maar op. En ze zorgde ook voor de zwerfkatten want de mensen zorgden niet voor de dieren… Terwijl we aan t praten waren verlieten vriendengroep het gebouw richting station. Ze liep een kort stukje mee tot ze haar eigen weg ging.

Korte anekdotes

 

 • Ik weet nog goed dat ik als 9-jarige op de lagere school riep in de klas ” ik wil terug, terug naar huis! “.
  Niemand wist dat ik een hele andere plek bedoelde dan het stenen rijtjeshuis op deze planeet.
 • Toen ik ongeveer 25 jaar was vond ik een oud geniet boekje waarin een broer als kind wat geschreven had.
  Daarin stond: “Emanuel is gek. Hij is gestoord en doet altijd raar” . Ik zag er wel de humor van in want ik deed wel eens wat gek.
 • Op de middelbare school wist men niet zo goed “wat” ik was. Ik reeg ook voorzichtig de vraag of ik een jongen of meisje was.  (energie uitstraling)
  En tijdens gym kreeg ik eens kritiek van een meisje. ” ren niet zo verwijfd!” Ik voelde mij zowel jongen als meisje. Dat maakte mij niets uit.
  Daar stond ik zelf dus niet zo bij stil eigenlijk. Wat ik leuker vond was juist de uitdaging om zo min mogelijk de grond te raken tijdens het lopen en rennen.
  Ik wilde de zwaarte van het lichaam niet voelen. Zonder lichaam voel je dat namelijk niet.
 • Als kind was eten wat lastig. Ik voelde de honger wel maar wist niet goed hoe er goed mee om te gaan. Eten vond ik raar en vervelend en iets wat moet.
We are stardust, we are golden.