Werken met energie, dat is wat ik elke dag doe.

In het kort komt het neer op bijsturen, corrigeren, omzetten van negatieve of verstorende ladingen die men bij zich kan dragen. Dat ik dit elke dag doe houdt in dat ik hiermee zelf en bij mezelf mee bezig ben.
Ieder mens bestaat uit energielichamen en die kunnen verstoord raken. De energiebalans hangt samen met voeding, slaappatroon, denkpatronen en handelingen. Kom je in een onbalans mdan ontstaan er allerlei lichamelijke en/of psychische klachten. Met name klachten die onverklaarbaar lijken. Ongezond eten of een ongezonde levensstijl maakt je lichaam ziek wat evenzo een gevolg heeft op de energielichamen. Denk aan veel roken of alcohol drinken alsook teveel seks, teveel gaming, drugsgebruik en weinig slapen. Vervelende gebeurtenissen kunnen ook blijven vastzitten in het lichaam. Dat kan zich uitten in uiteenlopende ongemakken op mentaal, geestelijk en fysiek niveau.Met energiewerk kunnen we kijken of je energie in balans is en wat er gedaan kan worden om weer balans te maken. Hiervoor dien je zelf ook het een en ander te doen. Werken met energie doe ik alleen in overleg en ook alleen als het zinvol en nodig is. Ik ga niet zomaar dingen doen. Als eerste richt ik me op het gedrag en intenties. Veelal werk ik met het onderbewuste via het lichaam. En met oefeningen kan je leren zelf aan je energie(balans) te werken. En dit moet je echt zelf doen want dat kan ik niet voor je doen. Als ik dat voor je zou doen dan is de werking tijdelijk… net zoals een losse pleister in een zembad.. Onzinnig.   Dus je moet zelf aan de slag en de intrinsieke wilskracht en intentie moet er zijn.

  • leer (beter) omgaan met energie van jezelf en anderen
  • goed en stevig gronden (aarden) binnen 2 minuten.
  • een paar handige mudra’s
  • geleide meditatie
  • hoofd ‘lichter’ maken
  • in verbinding komen met je innerlijke kind / onderbewustzijn.
  • oud zeer/pijn, angst en andere verstorende emoties loslaten. (alleen als ze in de weg zitten)
  • HSP / fijngevoelig / nieuwetijdskinderen / hybriden

Voor verstorende emoties en ladingen (negatieve ladingen) zet ik TFT in ( Thought Field Therapy) dat is ontwikkeld door Dr. Roger Callahan.
Ik volg trainingen via zijn vrouw die zijn werk voortzet.   TFT werkt op enkele meridiaanpunten die ook gebruitk worden in de accupunctuur.

De afgelopen 25 jaar heb ik mij actief verdiept in energiewerken, oude Magie, sprookjes, religies, traditionele rituelen, exopolitiek, mythologie, kruidenleer. En er is nog veel te leren en te ontdekken.
Ik richt mij op de verbinding met het Al, waar wij onlosmakelijk deel van zijn en houd me bezig met balans van energie. Ik werk vanuit het hart en met Universele energie en levenskracht / liefde waar de mens mee in verbinding kan staan.

Als “Aardmanneke” of noem mij gerust Emanuel, breng ik mensen graag bewuster in contact met diverse (eigen) energievelden.
Het liefst in de natuur waar kosmische en aardse energie vrij beweegt. Maar het kan ook in huis, kantoren, openbare ruimten. Iedereen is in staat om energievelden waar te nemen. Hoe meer je je daar van bewust bent, des te meer je weet wat er met of in je speelt.
Voor kinderen gaan de oefeningen het meest makkelijk. Zij nemen veel meer waar dan volwassenen. Omdat de meeste volwassenen dat niet waarnemen/voelen, kan het lijken alsof het kind teveel fantasie heeft. Paarden, katten, honden zijn ook heel gevoelig voor energievelden en merken veranderingen direct op. katten reageren er direct op en kunnen bijvoorbeeld ineens iets najagen wat er voor de mens er ogenschijnlijk niet is.

Als je hier meer over weet, vooral over jezelf, dan kan dit goed helpen in het begrijpen van eigen houding en reactie in verschillende situaties.
Wat je wel en niet prettig vindt en wat je een fitter gevoel geeft of juist moe maakt.

Ik heb lezingen gegeven, workshops en excursies in de natuur die te maken hadden met het verfijnen van eigen intuïtie, aanvoelen en waarnemen. Niet zo lang geleden heb ik consulten gegeven bij verschillende mensen. (Lees recensies).

Wat kan ik betekenen voor jou?
Diverse processen begeleiden, inzichten verschaffen en samenwerken met de energieën die overheersen door balans te brengen op een respectvolle en Liefdevolle manier. Met mijn wezen (lichaam&geest) functioneer ik als gereedschap, versterker en katalysator.

“Goed geaard is wat onrust bedaart”.

Ik bied wandelingen en cursussen op maat en verricht energiewerk op afspraak als dit ook goed voelt om te doen.
Ik kan tijdelijk een proces van ontwikkeling begeleiden als je bezig bent met “spirituele groei”. Daarbij help ik je om niet te dwalen of te laten (af)leiden door welbedoelde Guru’s die graag aanhang hebben of bepaalde stromingen die uiteindelijk meer verwarring geven en je iets laten najagen wat niet relevant voor je is.  Jouw levensinvulling is aan jou om te bepalen, vanuit je eigen kern, je eigen wijsheid, Jouw zelfvertrouwen, jouw autonomiteit en onderscheidingsvermogen. Jezelf dus niet afhankelijk maken daar waar het niet nodig is en de verbinding aangaan met datgene je verder helpt in je ontwikkeling, stabiliteit, en positieve aanvulling op je leven.

Ik vertel simpelweg wat ik zie of waarneem los van of het logisch of redelijk klinkt. Voor meer informatie of vragen kan ik benadert worden via het contactformulier.

 

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met het theoretisch bestuderen van oude volksmagie alsook oude gebruiken in de tijd van 1200 t/m 1800. Dat is een verdiepende hobby en interesse in oude werkvormen en technieken. Naast kennis en vaardigheden op het gebied van gezondheid en welzijnswerk. In mijn dagelijks leven richt ik mij op wat tegenwoordig bekend staat als “energiewerk”. Echter houd ik persoonlijk afstand van veel New Age overtuigingen en stromingen omdat deze naar mijn beleving niet echt helpend zijn. Wel blijvf ik de ontwikkelingen volgen want dat is interessant om te zien. Hoe het beweegt.  Sinds mijn geboorte heb ik te maken met religie(s) waarvan het katholieke geloof leidend was. Mijn eigen persoonlijke ervaringen pastte niet in het beeld van deze religie. Want ik zag en ervaarde vanalles wat voor mijn omgeving niet bepaald normaal was. Vanaf kinds af aan heb ik ervaringen gehad buiten de fysieke wereld. Andere werelden met levensechte lessen, uitdagingen en puzzels. Het is net zo wezenlijk onderdeel van mijn leven als ademen. (Geen instituut of opleiding hier die dat controleren of beoordelen kan, noch diploma of certificaat zal afgeven dan).
Rond de tienertijd kwam ik in aanraking met andere religies vanuit de katholieke groep en ik wilde mijn horizon verbreden. Vanaf 1994 ben ik in aanraking gekomen met diverse groepen binnen de New Age scene. Paranormaal beurzen enzovoorts. Dat was voor mij al snel duidelijk dat niet alles daarin zo “licht”en zuiver was dan men pretendeerde dat het was. Wel leerde ik meer over mijn eigen ervaringen en probeerde zo verklaringen te vinden voor wat ik had gezien, gevoeld of gehoord. Hierbij kan je denken aan: Out of body experience, remote viewing, visioenen, overnemen van gevoelens, contact met andere wezens/intelligenties… ik stond nogal open als kind.  in de jaren van adolescentie en vanaf volwassen tijd is dat allemaal rustiger geworden en kreeg ik er grip op.  Er zijn verschillende opleidingen en cursussen in energetisch werk die ik heb gevolgd zoals onder andere: Reiki, Angelic Touch And Galactic Healing And Reconnection, Wyrd en traditionele hekserij (geen moderne Wicca!!). Ik geloof in een Bron van Liefde (leven), compassie, vergeving en zorgzaamheid. Ik geloof dat we met elkaar verbonden zijn en dat we niet alleen zijn in de kosmos. Ik geloof dat Magie echt is en dat er (helaas) hier gruwelijke misbruik van gemaakt wordt op dagelijkse basis. Signalen en symboliek hiervan zijn op veel plaatsen terug te vinden. Voornamelijk in bepaalde kledingmerken, films en zelfs in gebouwen. Er bestaat algemeen gezien “rode”, “zwarte”, “grijze” en “witte” magie. Graag maak ik mensen bewust van deze zaken omdat ze invloed uitoefenen op het bewustzijn en onderbewustzijn van jong en oud.  Mijn advies: houd je bezig met dat wat je gelukkig maakt; Wie goed doet, goed ontmoet.

 

Wist je dat planten en bomen goed met elkaar kunnen communiceren? Dat zelfs op kilometers afstand. Dat doen ze via een schimmelnetwerk onder de grond. Ze hebben als het ware “internet” onder de grond. 

Wij mensen kunnen nog veel leren uit de wondere werelden van mineralen, planten en dieren. Dat kan zodra we een bewustere verbinding met hen aangaan.

Hartelijke groet,
Aardmanneke, Emanuel.

Kleine impressie activiteiten

Aardmanneke talking stick

Mijn signatuur – El Elemgaianu Emanuel
Sirius.
De mens is nooit alleen geweest.