Mijn zoontje van 3,5 hoofdbonkte al vanaf een leeftijd van 10 maanden, huisarts en cb gaven keer op keer aan dat t rond de 4 jaar vanzelf over zou gaan. T zou met de rijping van de hersenen te maken hebben. Nou prima maar ik werd intussen gillend gek van de gebroken nachten en kapotte bedjes.

‘T werd eerder erger dan minder erg en op een gegeven moment was ik er elke nacht minstens 6x uit om mn zoontje even aan te raken waardoor hij weer stil ging liggen. Gelukkig kwam ik via een vriendin terecht op de site van Aardmanneke, t was voor mij alsof ik de volwassen stem van mijn zoontje las en ik stuurde een wanhopig bericht, help alsjeblieft!

We hebben een aantal belafspraken gehad waarin Emanuel tips gaf en meedacht. Achteraf bleken het aanpassen van de voeding van mn zoontje en een paar simpele oefeningen al heel snel z’n slaapgedrag te veranderen, dan heb ik het echt over een paar dagen! Na 3 weken was het bonken zelfs helemaal over, ongelofelijk! Deze zomer gaat hij voor ‘t eerst mee op vakantie, eerder was dat geen optie omdat en wij niet sliepen, maar ook andere campinggasten uit hun slaap werden gehouden. De oplossing bleek veel simpeler dan alles waar ik t eerder had gezocht.

Voor andere moeders van hoofdbonkende kindjes; er is hoop! Geef ‘t een kans, en luister naast de tips van Aardmanneke ook echt naar je kind. Ik hoorde m wel maar luisterde niet echt. Emanuel Aardmanneke, hardstikke bedankt voor het helpen zoeken naar een oplossing en je respect en erkenning!

Marjo N. 26 mrt 2019